Skip to content

Hjelp til å unngå tvangssalg

Vi ser på saken din kostnadsfritt og uforpliktende

Tvangssalg av bolig er en alvorlig situasjon som kan oppstå av ulike årsaker, men det er viktig å søke økonomisk rådgivning så tidlig som mulig for å unngå det. Her er hvorfor tvangssalg skjer, hvorfor det er viktig å søke hjelp tidlig, og hvordan refinansiering med pant i boligen kan være en løsning.

Hvorfor skjer tvangssalg?

Tvangssalg av bolig kan skje av flere grunner:

  1. Misligeholdt boliglån: Dette er en av de vanligste årsakene til tvangssalg. Hvis man ikke klarer å betale boliglånet i henhold til avtalen, kan långiveren ta skritt for å selge boligen for å dekke gjelden.

  2. Økonomiske vanskeligheter: Tap av jobb, helseproblemer eller andre uforutsette hendelser kan føre til økonomiske problemer som gjør det umulig å betjene boliglånet.

  3. Høy gjeldsbelastning: En høy gjeldsbelastning, spesielt når det gjelder forbrukslån eller kredittkortgjeld, kan føre til at man ikke klarer å opprettholde boliglånet.

Viktigheten av økonomisk rådgivning

Det er avgjørende å søke økonomisk rådgivning så tidlig som mulig hvis man opplever økonomiske utfordringer som kan føre til tvangssalg. En økonomisk rådgiver kan hjelpe deg med å evaluere din økonomiske situasjon, utarbeide en handlingsplan og utforske mulige løsninger, slik som refinansiering.

Hvordan refinansiering med pant i boligen kan hjelpe

Refinansiering med pant i boligen innebærer å ta opp et nytt boliglån og bruke verdien av boligen som sikkerhet for lånet. Dette kan være en effektiv måte å unngå tvangssalg på, fordi det kan:

  • Senke rentekostnadene: Boliglån har vanligvis lavere renter enn forbrukslån eller kredittkortgjeld. Ved å refinansiere gjelden din med et boliglån, kan du redusere de totale rentekostnadene og dermed gjøre gjelden mer overkommelig å betale tilbake.

  • Redusere de månedlige avdragene: Ved å forlenge nedbetalingstiden på lånet gjennom refinansiering, kan du redusere de månedlige avdragene og dermed gjøre det lettere å håndtere boliglånet, spesielt i perioder med økonomiske vanskeligheter.

Dette vil lånet koste

NOK
200000
20000000
Nedbetalingstid
-
år
+
Månedsbeløp
NOK
7.68
Start søknad

Eksempelrente: 2 millioner, eff. rente 7,68%, nedbetalt o/25 år, kostnad 2 379 341, tot. 4 379 341 kr.

 

15%
Samle lån og kreditter Øke boliglånet Nytt boliglån


Ja Nei


Ja Nei


Søknaden er klar til å sendes

Når vi har mottatt din lånesøknad vil rådgiver behandler denne fortløpende.
Du kan forvente å høre fra oss innen kort tid.

Du vil motta en e-post fra oss med en link hvor du kan laste opp nødvendig dokumentasjon.

Ved å gå videre, samtykker du i våre vilkår.

Oppsummering

Tvangssalg av bolig er en alvorlig situasjon som kan oppstå av ulike årsaker, men det er viktig å søke økonomisk rådgivning så tidlig som mulig for å unngå det. Ved å utforske alternativer som refinansiering med pant i boligen, kan man redusere risikoen for tvangssalg og få bedre kontroll over økonomien. Husk alltid å søke hjelp fra fagfolk hvis du opplever økonomiske utfordringer, og ikke nøl med å ta kontakt med en økonomisk rådgiver for hjelp og veiledning.