Skip to content

Hvordan bli kvitt inkasso med refinansiering

Benytt sikkerhet i bolig for å bli kvitt inkasso

Inkasso er et begrep som ofte vekker bekymring blant de som opplever det. Men hva er egentlig inkasso, hvorfor oppstår det, og finnes det måter å stoppe det på? La oss se nærmere på dette, samt hvordan refinansiering med sikkerhet i bolig kan være en løsning.

Hva er inkasso?

Inkasso er en prosess hvor en tredjepart, vanligvis et inkassoselskap, blir engasjert av en kreditor for å kreve inn ubetalte gjeld. Dette skjer vanligvis etter at gjelden har vært ute av betaling i en viss periode, og kreditor har prøvd å innkreve pengene selv uten suksess.

Hvorfor får man inkasso?

Det er flere grunner til at noen kan ende opp med å havne i inkasso:

  1. Ubetalt gjeld: Dette er den mest åpenbare årsaken. Hvis man ikke betaler regningene sine i tide, kan kreditoren sende saken til inkasso for å få inn pengene.

  2. Manglende kommunikasjon: Noen ganger kan inkasso oppstå på grunn av manglende kommunikasjon mellom skyldner og kreditor. Dette kan skje hvis man unnlater å svare på henvendelser om ubetalte regninger.

  3. Økonomiske vanskeligheter: Tap av jobb, sykdom eller andre uforutsette hendelser kan føre til økonomiske problemer som gjør det vanskelig å betale regningene i tide.

Hvordan kan refinansiering hjelpe?

Refinansiering med sikkerhet i bolig innebærer å ta opp et nytt lån, vanligvis med lavere rente, for å betale utestående gjeld. Dette kan være en løsning for å stoppe inkasso og få orden på økonomien på følgende måter:

  1. Reduserer rentekostnader: Ved å refinansiere gjeld med høy rente, som for eksempel kredittkortgjeld, til et boliglån med lavere rente, kan man redusere de totale rentekostnadene og dermed gjøre gjelden mer overkommelig å betale tilbake.

  2. Én enkelt betaling: Refinansiering kan kombinere flere gjeldsposter til én enkelt månedlig betaling. Dette gjør det lettere å holde oversikt over økonomien og unngå ytterligere inkassoprosesser.

  3. Forlenger nedbetalingstiden: Ved å forlenge nedbetalingstiden på lånet gjennom refinansiering, kan man redusere de månedlige avdragene og dermed gjøre det lettere å håndtere gjelden.

Oppsummering

Inkasso kan være en stressende situasjon å havne i, men det finnes løsninger. Refinansiering med sikkerhet i bolig kan være en effektiv måte å stoppe inkasso på ved å redusere rentekostnader, kombinere gjeldsposter til én enkelt betaling og forlenge nedbetalingstiden. Det er viktig å vurdere alle kostnader og risikoer nøye før man tar en beslutning om refinansiering, og å søke råd fra en økonomisk rådgiver hvis nødvendig.

15%
Samle lån og kreditter Øke boliglånet Nytt boliglån


Ja Nei


Ja Nei


Søknaden er klar til å sendes

Når vi har mottatt din lånesøknad vil rådgiver behandler denne fortløpende.
Du kan forvente å høre fra oss innen kort tid.

Du vil motta en e-post fra oss med en link hvor du kan laste opp nødvendig dokumentasjon.

Ved å gå videre, samtykker du i våre vilkår.