Skip to content

Hva er refinansiering

Samle dyre lån i nytt boligån

Refinansiering er en finansiell strategi som innebærer å ta opp et nytt lån for å betale utestående gjeld. Målet er ofte å få bedre vilkår på lånet, for eksempel lavere rente eller lengre nedbetalingstid. Dette kan hjelpe enkeltpersoner og husstander med å redusere månedlige utgifter, spare penger på renter og få bedre kontroll over økonomien.

Når det gjelder dyr forbruksgjeld, som for eksempel kredittkortgjeld eller smålån med høye renter, kan refinansiering med sikkerhet i bolig være en smart strategi for å redusere kostnadene. Her er hvordan det kan fungere:

1. Hva er refinansiering med sikkerhet i bolig?

Refinansiering med sikkerhet i bolig innebærer å bruke verdien av boligen din som sikkerhet for det nye lånet. Dette gir långiveren en trygghet i tilfelle du ikke klarer å betale tilbake lånet. Fordi boliglån vanligvis har lavere renter enn forbruksgjeld, kan dette være en effektiv måte å senke den totale rentekostnaden på gjelden din.

2. Hvordan kan det spare penger?

Når du refinansierer dyr forbruksgjeld med sikkerhet i bolig, kan du dra nytte av flere fordeler som kan bidra til å spare penger:

  • Lavere rente: Boliglån har vanligvis lavere renter enn forbruksgjeld som kredittkortgjeld eller smålån. Ved å refinansiere forbruksgjelden din med et boliglån, kan du redusere den totale rentekostnaden og dermed spare penger over tid.

  • Én enkelt betaling: I stedet for å måtte håndtere flere forskjellige kreditorer og forfallstider, kan refinansiering med sikkerhet i bolig konsolidere all gjeld til én enkelt månedlig betaling. Dette gjør det enklere å holde styr på økonomien og unngå forsinkede betalinger som kan føre til gebyrer eller økte renter.

  • Lengre nedbetalingstid: Ved å refinansiere forbruksgjeld med et boliglån, kan du også forlenge nedbetalingstiden. Dette kan redusere de månedlige avdragene og gi mer pusterom i budsjettet ditt.

Oppsummering

Refinansiering med sikkerhet i bolig kan være en smart måte å spare penger på dyr forbruksgjeld. Ved å dra nytte av lavere renter, én enkelt betaling og en lengre nedbetalingstid, kan du redusere den totale kostnaden ved gjelden din og få bedre kontroll over økonomien din. Det er imidlertid viktig å vurdere alle kostnader og risikoer nøye før du tar en beslutning om refinansiering, og søke råd fra en finansiell rådgiver hvis nødvendig.

Se hva du kan spare

NOK
200000
20000000
Nedbetalingstid
-
år
+
Månedsbeløp
NOK
7.68
Start søknad

2 millioner, eff. rente 7,68%, nedbetalt o/25 år, kostnad 2 379 341, tot. 4 379 341 kr.

 

15%
Samle lån og kreditter Øke boliglånet Nytt boliglån


Ja Nei


Ja Nei


Søknaden er klar til å sendes

Når vi har mottatt din lånesøknad vil rådgiver behandler denne fortløpende.
Du kan forvente å høre fra oss innen kort tid.

Du vil motta en e-post fra oss med en link hvor du kan laste opp nødvendig dokumentasjon.

Ved å gå videre, samtykker du i våre vilkår.