Skip to content

Samle forbruksgjeld i nytt boliglån

Refinansier dyr smågjeld i nytt boliglån

For de som har boliglån og samtidig sliter med mye forbruksgjeld, kan det virke som en overveldende økonomisk byrde. Imidlertid finnes det en løsning som kan bidra til å redusere stresset og gi bedre kontroll over økonomien: å samle all gjeld i et nytt lån på boligen. Her er hvorfor dette kan være en god idé:

1. Spar penger med lavere rente

Forbruksgjeld, som kredittkortgjeld eller smålån, har ofte høyere renter sammenlignet med boliglån. Ved å samle all gjeld i et nytt boliglån, kan du dra nytte av den lavere renten på boliglånet. Dette betyr lavere månedlige rentekostnader og totalt sett mindre penger som går til renter over tid.

2. Få bedre oversikt og organisering

Å ha flere forskjellige kreditorer og betalinger hver måned kan være forvirrende og stressende. Ved å samle all gjeld i ett lån på boligen, reduserer du antall regninger du må holde styr på. Dette gir bedre oversikt over økonomien din og gjør det enklere å planlegge og budsjettlegge.

3. Én enkelt betaling per måned

Når du har samlet all gjeld i et nytt boliglån, trenger du bare å håndtere én enkelt betaling hver måned. Dette gjør det enklere å administrere økonomien din og unngå forsinkede betalinger eller manglende innbetalinger som kan føre til økte gebyrer eller renter.

4. Potensielt forlenget nedbetalingstid

Ved å inkludere forbruksgjeld i boliglånet ditt, kan du også ha muligheten til å forlenge nedbetalingstiden. Dette kan redusere de månedlige avdragene og gi mer pusterom i budsjettet ditt.

Se hva du kan spare

NOK
200000
20000000
Nedbetalingstid
-
år
+
Månedsbeløp
NOK
8.55
Start søknad

Effektiv rente 8,55 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2.622.146. Totalt: kr. 4.622.146.

 

15%
Samle lån og kreditter


Ja Nei


Ja Nei


Søknaden er klar til å sendes

Når vi har mottatt din lånesøknad vil rådgiver behandler denne fortløpende.
Du kan forvente å høre fra oss innen kort tid.

Du vil motta en e-post fra oss med en link hvor du kan laste opp nødvendig dokumentasjon.

Ved å gå videre, samtykker du i våre vilkår.

Oppsummering

For de som har boliglån og samtidig sliter med mye forbruksgjeld, kan det være lurt å vurdere å samle all gjeld i et nytt lån på boligen. Dette kan bidra til å spare penger med lavere rente, gi bedre oversikt og organisering over økonomien, samt redusere antall månedlige betalinger til én enkelt betaling. Det er imidlertid viktig å huske på å vurdere alle kostnader og risikoer nøye før du tar en beslutning, og å søke råd fra en økonomisk rådgiver hvis nødvendig. Med riktig planlegging kan samlingen av gjeld i boliglånet være en effektiv strategi for å få bedre kontroll over økonomien din og jobbe mot økonomisk stabilitet.