Skip to content

Økonomiske konsekvenser av skilsmisse og samlivsbrudd

Refinansiering av dyre smålån etter samlivsbrudd

En skilsmisse er ofte en emosjonell påkjenning for alle involverte parter, men den økonomiske belastningen kan være like betydelig. Under en skilsmisse må felles økonomi ofte deles, og dette kan føre til alvorlige økonomiske utfordringer for begge parter. En av de største bekymringene er betaling av felles gjeld, spesielt boliglån. Når en av partene ikke klarer å betale sin del av boliglånet, kan dette føre til inkasso og betalingsanmerkninger.

Inkasso og betalingsanmerkninger ved skilsmisse

Når boliglånet ikke blir betalt som avtalt, kan långiveren sende saken til inkasso. Dette betyr at en inkassobyrå tar over kravet og begynner å kreve inn gjelden. Hvis inkassokravene ikke blir betalt, kan det føre til betalingsanmerkninger. Betalingsanmerkninger kan ha alvorlige konsekvenser, inkludert:

  • Redusert kredittverdighet, noe som gjør det vanskelig å få nye lån eller kreditter.
  • Vanskeligheter med å få leieavtaler eller mobilabonnementer.
  • I noen tilfeller kan det også påvirke muligheten til å få jobb, spesielt i økonomiske stillinger.

Varde Finans: En løsning på økonomiske problemer

For deg som står midt i en skilsmisse og sliter med økonomiske utfordringer som inkasso og betalingsanmerkninger, kan refinansiering med pant i bolig være en løsning. Varde Finans hjelper deg å samle dokumentasjon, finne løsninger og forhandle med bankene som tilbyr dette.

Refinansiering av boliglån

Refinansiering innebærer å ta opp et nytt lån for å betale ned eksisterende gjeld. Da benytter vi verdistigningen i boligen til å samle alle utestående krav i et nytt boliglån. Det vil gi bedre rentebetingelser og lengre betalingstid som igjen gjør det lettere å håndtere økonomien.

Varde Finans kan hjelpe til med refinansiering av boliglån, selv med inkasso og betalingsanmerkninger, sammen våre samarbeidsbanker, slik at gjeldsbelastningen tilpasses den nye økonomiske situasjonen etter en skilsmisse.

Slette Inkasso og betalingsanmerkninger

Når vi benytter verdistigningen på boligen din til refinansiering sørger vi også for at inkassosaker og betalingsanmerkninger slettes. Gamle krav blir betalt, og nye, mer håndterbare låneavtaler blir inngått. Ved å fjerne betalingsanmerkninger, kan du forbedre kredittscoren din og få en ny start økonomisk.

Hvordan komme i gang

Hvis du befinner deg i en situasjon hvor skilsmisse har ført til økonomiske problemer som inkasso og betalingsanmerkninger, er det viktig å handle raskt. Kontakt oss i Varde Finans for en konsultasjon, hvor du kan få råd og hjelp til å sette opp en plan for refinansiering med sikkerhet i bolig. Med riktig hjelp kan du få kontroll over økonomien igjen og bygge en stabil fremtid.

Konklusjon

Skilsmisse kan ha alvorlige økonomiske konsekvenser, spesielt når det gjelder boliglån og annen gjeld. Inkasso og betalingsanmerkninger kan gjøre situasjonen enda verre, men med hjelp fra oss i Varde Finans, er det mulig å refinansiere gjelden og få slettet betalingsanmerkninger. Dette gir en mulighet for en ny start og en mer stabil økonomisk fremtid.

 

15%
Samle lån og kreditter


Ja Nei


Ja Nei


Søknaden er klar til å sendes

Når vi har mottatt din lånesøknad vil rådgiver behandler denne fortløpende.
Du kan forvente å høre fra oss innen kort tid.

Du vil motta en e-post fra oss med en link hvor du kan laste opp nødvendig dokumentasjon.

Ved å gå videre, samtykker du i våre vilkår.