Skip to content

Økning i antall misligholdte boliglån blant høyinntekts-grupper

Refinansiering: En løsning for å håndtere økonomiske utfordringer

I en tid hvor stadig flere høyinntektsgrupper opplever mislighold av boliglån, blir refinansiering en viktig nøkkel til økonomisk stabilitet. I denne artikkelen fra Varde Finans utforsker vi hvorfor refinansiering kan være en fordelaktig løsning og hvordan det fungerer.

Økende trend blant høyinntektsgrupper

Den nylige artikkelen fra E24 peker på en bekymringsfull trend: flere personer med høye inntekter sliter med å betale boliglånene sine og inkassoselskap frykter dette bare er begynnelsen. Årsaken til dette kan skyldes flere faktorer, inkludert:

  • Økte levekostnader: Med stigende priser på mat, energi og andre nødvendigheter kan selv de med høy inntekt oppleve press på økonomien.
  • Økt gjeld: Flere har tatt opp store lån for boligkjøp i et marked med stigende boligpriser, noe som resulterer i høyere månedlige avdrag.
  • Uforutsette hendelser: Livshendelser som sykdom, skilsmisse eller jobbtap kan drastisk endre økonomiske forutsetninger.

Refinansiering i spesialbank

Refinansiering innebærer å ta opp et nytt lån for å betale ned eksisterende gjeld. Dette kan inkludere boliglån, forbrukslån, kredittkortgjeld og andre typer lån. Målet med refinansiering er å oppnå bedre lånebetingelser, som kan bidra til lavere månedlige avdrag og en mer håndterbar gjeldssituasjon.

Der tradisjonelle banker sier nei til refinansiering med inkasso og betalingsanmerkninger finnes det gode solide spesialbanker som tilbyr dette, Varde Finans samarbeider med flere spesialbanker og forhandler din sak mot bankens kredittutvalg, kostnadsfritt og helt uforpliktende for deg.

Fordeler med refinansiering

  1. Bedre oversikt: Ved å samle flere lån til ett, får man en bedre oversikt over gjelden og lettere økonomisk administrasjon.
  2. Reduserte månedlige utgifter: Forlengelse av lånets løpetid kan redusere de månedlige avdragene, noe som gir mer pusterom i budsjettet.
  3. Forbedret kredittscore: Ved å betale ned gjeld systematisk kan kredittscoren forbedres, noe som gir bedre lånebetingelser i fremtiden.

Unngå tvangssalg med refinansiering

Det er viktig å handle raskt før økonomiske problemer eskalerer til tvangssalg. Refinansiering kan være et avgjørende steg for å unngå slike situasjoner. Selv om man har inkasso eller betalingsanmerkninger, kan Varde Finans hjelpe. Vi samarbeider med spesialbankene Bank 2, Bluestep, Kraft Bank, Nordax og Svea, som alle tilbyr refinansiering med pant til gunstigere rente enn typiske forbrukslån.

Hvordan fungerer refinansiering hos Varde Finans?

Hos Varde Finans tilbyr vi skreddersydde løsninger for refinansiering. Vår prosess er enkel og effektiv:

  1. Analyse av gjeldssituasjonen: Vi starter med en grundig analyse av din nåværende gjeld for å forstå dine behov og muligheter.
  2. Tilbud om nytt lån: Basert på analysen gir vi deg et tilbud om refinansiering med konkurransedyktige renter og betingelser.
  3. Godkjenning og utbetaling: Når du godkjenner tilbudet, utbetales det nye lånet, og vi sørger for at eksisterende gjeld blir betalt ned.

Uforpliktende og kostnadsfri hjelp

Refinansiering kan være en effektiv løsning for å håndtere økonomiske utfordringer, spesielt i en tid hvor mange høyinntektsgrupper opplever økende press på økonomien. Hos Varde Finans står vi klare til å hjelpe deg med å få bedre kontroll over gjelden din og sikre en mer stabil økonomisk fremtid.

 

15%
Samle lån og kreditter


Ja Nei


Ja Nei


Søknaden er klar til å sendes

Når vi har mottatt din lånesøknad vil rådgiver behandler denne fortløpende.
Du kan forvente å høre fra oss innen kort tid.

Du vil motta en e-post fra oss med en link hvor du kan laste opp nødvendig dokumentasjon.

Ved å gå videre, samtykker du i våre vilkår.